יום שלישי, 29 במאי 2018

טושי הפורצלן חזרו

עבר   הרבה זמן מאז שכתבתי פה בבלוג על טושי הפורצלן. לפני כמה שנים ציירתי על גבי כלים רבים ופרסמתי הרבה חומר בנושא האהוב הזה.
אני  זוכרת בחיבה רבה גם את פינת היצירה שהקדשתי לטושים האלה בארוע גדול של עשרות נשים, ואת התוצרים המושלמים שנעשו שם בכל כך הרבה התלהבות ושמחת יצירה.

ועכשיו הם חזרו לחנות שלי בגרסה משודרגת - טושים לציור על פורצלן וזכוכית גם יחד!
אז זה זמן מצוין להזכר קודם כל בהפקה מתוקה במיוחד שפורסמה לפני כמה שנים בעיתון לאשה- אני הייתי אחראית על הכלים המצוירים, הסטיילינג המשגע הוא של קרן ברק, והצילום של מוטי פישביין.







כמו שאפשר לראות בברור בתמונות - טושי הפורצלן משדרגים כל כלי פשוט. אפשר לשרבט, לצייר, לעטר בפארטנים, לכתוב הקדשה אישית, ועוד.

השימוש בהם פשוט וקל - מנקים את הכלי היטב מכל טיפת שומן או לכלוך, מציירים, ומניחים לייבוש קל. אם מתכוונים לשטוף את הכלים באופן ידני אין צורך לעשות שום דבר נוסף, ורק אם מייעדים לשטיפה במדיח יש לחכות ליבוש מלא ולאפות בתנור לקיבוע. 

הטושים מגיעים כסט של 6 גוונים - שחור, כחול, ירוק, סגול, כתום וצהוב, והם מתוצרת חברת Marabu הגרמנית. ניתן לקנות אותם בחנות שלי - ממש כאן

אני שמחה לחלוק אתכן עוד רעיונות מלאי סטייל, שאני בטוחה שיעשו לכן עוד יותר חשק לצייר על כל הצלחות והכוסות בבית (זה מה שקרה לי הפעם הקודמת, כל הכלים מהמדיח קראו לי, ואני עם אובססית השרבוט שלי לא יכותי להפסיק.... בסוף הלכתי לקנות כלים חדשים, תכל׳ס - לא יותר יקר מבלוק ציור משובח :) )
























**ועידכון קטן לפוסט, יום אחרי הפרסום: הפוסט הזה באמת עשה לי חשק גדול צייר עם הטושים שוב, אז הנה מה שהכנתי היום בבוקר:





את טושי הפורצלן תוכלו לקנות בחנות שלי
ואני אשמח לענות על כל שאלה. irisfgl@gmail.com
054-3051344

יום שני, 14 במאי 2018

ג׳לי פלייט - הסרטונים!


זה לא סוד שאני פשוט משוגעת על ג׳לי פלייט! בוודאי כבר נתקלתן בפוסט שלי עליו כאן בבלוג.
אני חושבת שג׳לי פלייט הוא אחד הכלים הכי יצירתיים ומאפשרים שיש, והפעם חקרתי לעומק מה עוד אפשר לעשות איתו, מלבד יצירה עם מסכות, שבלונות וכל יתר הטכניקות הידועות שמתאימות לו כמו כפפה ליד - ולכן עכשיו אני אפילו עוד יותר נרגשת ממנו!

אספתי כאן הרבה סרטונים מעולים עם הדרכות לשימושים יצירתיים בג׳לי פלייט (ותאמינו לי שעברתי בהילוך מהיר על עשרות אם לא מאות סרטונים) -עם הטכניקות הכי מפתיעות, משמחות, מיוחדות ומדגדגות באצבעות מרוב שמתחשק בטרוף להתחיל כבר. אם הסבלנות שלכן לא הכי רבה (כמו מישהי כאן :) )אני ממליצה גם לכן לרוץ בהילוך מהיר על פני הסרטונים - ולהתעכב רק איפה שבאמת מסקרן וחשוב לראות את הקטע במהירות רגילה.

ואיפה מוצאים ג׳לי פלייט? :) את כל מבחר הג׳לי פלייט ואביזריו תמצאו בחנות שלי

נתחיל עם טכניקה מושלמת להעברת תמונות ממגזין, עם נגיעה חזקה של פופארט -
אתן מתלהבות כמוני עכשיו?
לא היה לי כלל מושג שאפשר לעשות משהו כזה עם ג׳לי פלייט... אז שימו ידיכן על כמה שיותר מגזיני כרומו בוהקים, ובואו לצלול פנימה אל הטכניקה המושלמת הזו.



ועוד כמה סרטונים משובחים על העברת תמונה ממגזין: הסיבה שאני מביאה כמה סרטונים שעוסקים באותה טכניקה היא שהסגנונות כל כך שונים, וזה ממחיש טוב יותר את האפשרויות המגוונות. וגם הדגשים של האמניות שונים ותורמים להבנה.


 



ג׳לי פלייט יכול לתרום הרבה ליומני האמנות שלכן. הביטו על היופי הזה -



הדפסי פופ ארט נפלאים, בטכניקה שונה. הפעם ממש לא מתמונה מוכנה ממגזין. העבודה דורשת קצת הכנה, אבל אני יכולה לדמיין תוצרים מהממים, זו אחת הyכניקות שאני מתכוונת לנסות השבוע. אני אלך על משהו בהשראת איורי אופנה מהסיקסטיז :)





טכניקה נהדרת, עשירה, ומפתיעה ליצירת משטחים דביקים:




ועוד סרטון בטכניקה דומה, בסגנון מעט שונה. בשני הסרטים אפשר להנות מהמון טכניקות יצירה בג׳לי פלייט, מעבר לנושא העיקרי של הסרטונים שהוא הכנת המדבקה.





עכשיו נצא לביקור קצר בטמבוריה הקרובה ונגלה עד  כמה חפצים פשוטים, זולים וכאלה שלא היינו מעיפים בהם מבט שני, יכולים להתגלות כאוצרות כשמדובר בעבודה עם ג׳לי פלייט



אני עובדת עם ג׳לי פלייט בדרך כלל על ניירות אטומים ומעט עבים, אבל אחרי שראיתי את הסרטון הזה - אני עוברת גם לניירות משי!




סרטון נחמד על עבודה עם מסכות, שבלונות ועוד... משלבים בו טקטורה בתוך טקסטורה בעזרת המסכות, וזו באמת אחת הטכניקות הכי כיפיות ביצירה עם הג׳לי פלייט. לא חייבים להשתמש במסכות מן המוכן - קל וכיף להכין לבד.




סרטון יפה המדגים שימוש בעלים בשלוש טכניקות שונות - שימושי מאוד לכל אובייקט, ממש לא לעלים בלבד.




ועוד סרטון עם צמחים, עלים ונוצות




טכניקת מקסימה דמויית מרבלינג שיוצרים עם חבל, על הדרך לומדים גם טיפים כלליים וחמודים לעבודה עם ג׳לי פליט.



ולסיום - העברת תמונות קלאסית (שמכינים בדרך כךך לא רק עם ג׳לי פלייט) באמצעות תמונת שחור לבן ממדפסת לייזר ומדיום.




והערה לסיום: אני רוצה להודות לשירי דנאי עמרני ולשרה תותח על ההשראה לפוסט, שעברה אלי דרך הפוסטים שלהן בפייסבוק, עם ההתנסויות המרהיבות שלהן.


מקווה שהתלהבתן כמוני.מהאפשרויות הגלומות בעבודה עם ג׳לי פלייט. תוכלו למצוא את המשטחים, הגלגלות, ואביזרים משלימים בחנות שלי (גם מבחר שבלונות נהדר לעבודה עם הג׳לי פלייט. 

יום ראשון, 6 במאי 2018

הצצה לאתגר 30 ימים של יצירה

אתן יודעות שבקבוצת הפייסבוק שלי - colourful way group אני מקיימת מרתון מדליק לגמרי בשם ״30 ימים של יצירה״? בכל יום אני מעלה עבור חברות הקבוצה תרגיל בנושא מעניין ויצירתי, ומי  שרוצה יוצרת במהלך היום בהשראת התרגילומשתפת בקבוצה. המטרה היא להכניס יותר יצירתיות לחיי היום יום, לאפשר לנו ליצור בתנאים הקימיים - בבית, בשעות שנוחות לנו,עם הציוד שזמין לנו (גם הפשוט ביותר) אפילו על גבי שולחן האוכל -  ל א צריך סטודיו מרווח, לא צריך חומרי יצירה יוצאי דופן - רק השראה, חשק ומסגרת תומכת.... התוצרים נהדרים ומעוררי השראה בזכות עצמם, ההשתתפות והפרגון מקסימים, והתרגילים - אני חושבת שגם סבבה לגמרי :)
הנה התרגיל היומי שלנו, מספר 17:

״טעות״
איזו מילה מלחיצה! גם אתכן?
כמה רגשות שליליים היא מציפה בנו – של פחד, בושה, תסכול, אשמה, ומי יודע מה עוד…
כמה מאמץ נעשה כדי לא לטעות, כדי לבחור נכון, כדי להצליח, לא לקלקל.
אך יש מחיר לפחד מהטעות, ואם נסתכל על זה בהקשר של יצירה – נגלה שהמחיר הוא לרוב הימנעות, הצטמצמות, נסיון לעקוף את המכשול הפוטנציאלי ככל יכולתנו, אפילו במחיר של השארות באזור הנוחות. אנחנו נבחר אולי ״ללכת על בטוח״, להמשיך לעבוד רק בטווח המוכר, ואם חס וחלילה טעינו – מיד נרגיש שנכשלנו! ואז לזרוק, להתחיל מהתחלה.
אבל לא היום, ולא בבית ספרנו! היום אנחנו לא נפחד לטעות, היום נזרום עם הטעויות, נזמן אותן, נחבק אותן, נגדיל ונעצים אותן, נהפוך אותן לכוכבות! נגיד להן תודה, כי הן יאפשרו לנו משהו חדש – טווח תנועה, יותר אויר לנשימה, תוצאות מפתיעות שאולי לא היו ביצירה שלנו עדיין. מוכנות למשהו חדש?
בואו נתחיל עם רשימה מפתיעה ומגניבה לחלוטין של המצאות שכולנו מכירים, שהגיעו אליהן לגמרי בטעות:
ועכשיו מבחן קצר: איך נוצרה היצירה היפה הזו? בטעות או בכוונה?
Circles 5
התשובה היא כמובן שבטעות. זה צילום מקרוב של שולחן ששימש לריסוס דקורטיבי, ואלה סימני הכוסות שעמדו עליו כסטנדים בשנות הצביעה הרבות
ולשאלה הבאה במבחננו – מה קרה לדף הזה? והאם זה היה בטעות או בכוונה? נכון שזה יפה כל כך שגם אתן רוצות לדעת איך עושים זאת?
958f8f65ba74a6a0079b2417e2021205
ובכן, זו היתה טעות, וזה דף שהושאר במכנסי ג׳ינס לפני הכביסה…
כך שמשתי הדוגמאות האחרונות כבר אפשר ללמוד משהו על טעויות, או על מקריות – אם בוחרים לפקוח עיניים ולחפש את החלק היצירתי והיפה שבהן – מוצאים…
ובואו נבדוק כמה דרכים להגיב לטעויות במהלך היצירה עצמה – למשל עיגול שאינו מושלם, יכול בהחלט להוביל אותנו לחיפוש אחרי אמירה חדשה, אולי לחזק אותו, ולהפוך את הטעות לאמירה בקו חזק יותר ונועז. קו שאומר: ״אני בטוח בעצמי, זו לא טעות, זו הכרזה!״
0cde9306604cc73cfe2f20fd32010f06-3
ואם נתלש לנו במקרה חלק מן הדף, זה באמת לא נורא ואיום, אפשר ללכת עם זה עד הסוף – לקרוע עוד ועוד, אולי אפילו מדפים נוספים, ולהכריז ״אני דף קרוע???? אתם קרועים לגמרי שאתם חושבים ככה! אני הצהרה, אני אפקט, אני סיפור!״
64babbda6b3b259fc08f811a9cc784da
ותפר שיוצא קצת לא ישר? בינננו, תמיד יהיה איזה קו שלא יעמוד בסטנדרטים… אז זהו, לא ניתן לו לקלקל לנו את מצב הרוח, נזרום איתו! כשאתם רואים המון תפרים עולים בגיבוב קז׳ואלי זה על זה, חפשו בהסטוריה שלהם קו תפירה ראשון שלא ממש עלה יפה 🙂
העבודה היפה מכאן
cad913d32f27f0752f24ffe920359f56-2
לפעמים האצבעות דביקות מן העבודה, משאירות כתם, או מקלפות שכבה מהדף. לפעמים חתיכת נייר דבק שנשארה על משטח העבודה גורמת נזק קטן. טוב לדעת שאפשר להפוך את הטעות ליתרון, ממש כמו שגילו בפוסט זה
bed36f4a1606426389dcac9c2d4a0692
ואפשר גם להביט על הכתם/הקרע/חוסר השלמות, ולגלות משהו שלא היינו חושבים עליו לעולם, אילולא הוא היה שם ממש עכשיו… ואז לזרום איתו, לתת כיוון חדש ליצירה, הרי נוכחנו כבר בשיעור הראשון של הקורס שיצירה יכולה וצריכה להיות מגרש המשחקים הפרטים שלנו
9cb8e3d571ad1c581252d49dd505938a
לסיכום, ממש כמו שנכתב כאן – כאשר אתן חושבות שעשיתן טעות, חשבו על כך כעל אפשרות ליצור משהו יפה:
9ddafc666958f42f5cbb6c161913ace9
דוגמה מעניינת ביותר לנושא הזה אפשר למצוא בתרבות היפנית. הנה פוסט שהקדתי לנושא המרתק הנקרא kintsugi – והכוונה היא לאמנות המוקדשת לחיבור חלקי כלים שבורים, והדבקת והבלטת מקום החיבור בזהב, כלומר, לא רק שלא מנסים להסתיר את חוסר המושלמות, ממש גאים בה!
567.
וכשמתחילים להתרגל שטעות זה בסדר, וגם קרע או כתם זה אולי אפילו מעניין, מפסיקים לחפש את המושלם, וכבר בנקודת ההתחלה בוחרים חומרים שהם לא לגמרי ״מהונדסים״, ״יצוגיים״, ו״מדוקדקים״, ומעדיפים דווקא את העניין, השוני, חוסר האיזון, ההפתעה, והחיספוס שהם מביאים איתם. הרבה יותר דומה לחיים, והיצירה, כך לפחות נראה לי, מבקשת לספר משהו על החיים…
התמונה מכאן
c0db11f4237ff73d8cb7e61cc37d1cf9
התרגיל שלנו היום הוא לא לפחד מהטעות! לנסות ללכת לכיוון חדש של חומר או טכניקה שאנחנו לא מאוד מנוסות או בטוחות בשליטה שלנו בהם, ולאפשר לדברים לקרות. לשים לב מתי אנחנו כבר קצת פחות בשליטה, ולבדוק כיצד אנחנו מגיבות לזה, לנסות למתוח את מנעד התגובות שלנו לחוסר השליטה, לקבל בשמחה את התוצאות על גבי הנייר או כל חומר שבחרנו – לספוג אותן, להכיל אותן, ואז להחליט  מה אנחנו עושות איתן.
אני יודעת שזה לא קל, אבל זה מרגש, ומעניין, ואנחנו פה כולנו ביחד בקבוצה, כדי לתמוך ולעודד 🙂
בהצלחה!
ולסיום הפוסט, אני רוצה לחלוק שורה מהשיר Anthem של לאונרד כהן, שאני אוהבת במיוחד-
״There is a crack in everything, that’s how the light gets in״ –
האור החודר דרך הסדק, הוא המאיר את העבודה, צריך גם חוסר מושלמות וטעויות, כדי להתבונן על הדברים ולראות אותם באופן אחר, מואר, מחוץ להרגלים, לתבניות ולאזור הנוחות שלנו, שמובילים אותנו תמיד לאותם מקומות ואותם מראות.
מחכה לראות את הטעויות השמחות שלכן, נפגש בקבוצה, איריס.


***רוצה להיות מעודכנת על כל פוסט חדש בבלוג, הטבה מיוחדת בחנות, מוצרים חדשים או ניוזלטר מלא בהשראה? הרשמי לרשימת התפוצה ותקבלי את המידע שמעניין אותך ישירות לאימייל שלך :) ***

יום רביעי, 2 במאי 2018

חרוזי גיהוץ, גרסת 2018

כשכתבתי לפני כמה שנים בבלוג על חרוזי גיהוץ שנמכרים בחנות Colourful way - הם היו מוצר יצירה רטרואי שחזר להיות אז טרנדי ושלא היה מוכר כמעט בארץ.

עברו כמה שנים, ועכשיו אני שוב מוכרת חרוזי גיהוץ בחנות שלי - את החרוזים האיכותיים של חברת Hama הותיקה מדנמרק

אז רציתי לחדש את מאגר ההשראות ולהביא רעיונות עכשויים, טרנדים וכיפיים לשימוש קצת פחות שגרתי בחומר היצירה המקסים הזה.

עבור רוב הרעיונות האלה מומלצף להתחיל בצנצנת חרוזים צבעונים ולוחות לעיצוב עצמי, ואם אתן מעדיפות להנות מהרעיונות פה, אבל לדבוק בעיצובים מוכנים - גם כאלה תמצאו בשפע במחלקת חרוזי הגיהוץ בחנות.

נתחיל עם בתי עציצים שעושים בהם שימוש בחרוזי הגיהוץ - אך ללא גיהוץ. הם למעשה מושחלים על חוטים.




נמשיך בפריטים יפהפהים לעיצוב הבית עם נגיעה נורדית, והפעם - בדרך העבודה הקלאסית והקלה של עיצוב על גבי לוח, וגיהוץ קל לחיבור החרוזים






אפילו Merimekko זוכה פה לוריאציה חרוזית...



יצירת פאטרנים זה אחד הדברים הכיפיים בעובדה עם חרוזי גיהוץ. תראו כמה יפים האריחים האלה למשל:



לכן הם מושלמים ליצירת תמונות אמנות, ומתקבלים אפילו פה מאוד במסגור - 
כמו התמונה הזו, למשל:


ועכשיו הסבר קצרצר, לטובת מי שטרם התנסתה -
חרוזי גיהוץ הם חומר יצירה נפלא שמגיע במגוון צבעים ומארזים. מניחים אותם על גבי לוחות הנקראים peg boards - שיש בהם חודים קטנים למיקום החרוזים עליהם.
 כשכל החרוזים מסודרים לפי רצונכן והעיצוב מוכן - מניחים עליו נייר אפיה, ומגהצים קלות. הפלסטיק נמס מעט (ולכן חשוב לבחור חרוזים איכותיים שאינם רעילים, וכמובן שאלה שאני מוכרת הם מהסוג האיכותי והבריא) והחרוזים מתלכדים ומתקבעים יחדיו לכדי פריט עיצובי פלסטי קשיח, צבעוני ויפהפה.






ממשיכים! לא חייבים להשאר בדו מימד, אפשר לשלב את הלוחות לחיבורי תלת מימד משגעים ואפילו שימושיים:





וגם לטלפונים מגיעים קישוטים. תראו לי את הילדים שלא יתלהבו מהפרויקט הזה :)




אפשר ליצור משחקים משגעים לילדים. זו רק דוגמה אחת - נתקלתי גם בדמקה, שח, הוקי שולחן, משחקי לוח וקוביות כמו מונופול למשל, ועוד - כיד הדמיון...




התחלנו את הפוסט עם פריט דקורטיבי ונסיים עם עוד אחד - שרשרת דגלונים כפי ש(שכנראה) עוד לא ראיתן :)



מקווה שנהנתן ושהרעיונות והתמונות נתנו לכן השראה והרחיבו עוד קצת את הדימיון בכל מה שנודע לרעיונות לשימוש בחרוזי הגיהוץ - שמתאימים ממש לא רק לילדים!

הנה מבחר חרוזי הגיהוץ בחנות שלי - זמינה לכל שאלה או עצה :)


***רוצה להיות מעודכנת על כל פוסט חדש בבלוג, הטבה מיוחדת בחנות, מוצרים חדשים או ניוזלטר מלא בהשראה? הרשמי לרשימת התפוצה ותקבלי את המידע שמעניין אותך ישירות לאימייל שלך :) ***


SaveSave
SaveSave
SaveSave

סדנאות הפאנץ׳ נידל שלי

בחודשים האחרונים אני מעבירה סדנאות של פאנץ׳ נידל - אמנות הטקסטיל הצבעונית הנהדרת שאני כל כך אוהבת ליצור בה וללמד אותה.  מדובר על טכניקת רקמה...