יום שלישי, 3 ביוני 2025

כשהשראה וצבע נפגשים: השראה מאלכסנדר ג'ירארד ומפגש יצירה שלא כדאי לפספס

אחרי תקופה ארוכה שלא כתבתי בבלוג, הנה פוסט צבעוני במיוחד, שמספק הצצה להשראה המרכזית שתלווה אותנו בסדנת היצירה הקרובה בזום.

המעצב אלכסנדר ג׳ירארד הקסים אותי מהשנייה הראשונה שגיליתי את עבודותיו לפני שנים רבות, ומהווה עבורי מאז השראה גדולה ביצירה שלי עצמי - וזאת בזכות שילובי הצבעים העליזים והפאטרניo המודרניסטיים הנאיביים, הקו הזורם המעוגל והחופשי של איוריו, ובעיקר - אהבתו ותשוקתו הגדולה לאמנות פולקלוריסטית בעבודת יד.  

אלכסנדר ג'ירארד היה מעצב, אדריכל, אמן ואספן  שפעל בעיקר באמצע המאה העשרים והביא איתו תפיסת עולם עיצובית מלאה שמחה, צבעוניות ונדיבות.


הוא עיצב כמעט הכל -  מרהיטים, דרך טקסטילים, ועד מסעדות, וצעצועים –  ואי אפשר שלא לזהות את טביעת אצבעו היחודית - עיצוב משמח, צבעוני, חי, בהשראת אנשים, טבע ותרבויות שונות.

הנה כמה עובדות מענינות במיוחד עליו:

-הוא נולד בניו יורק, גדל בפירנצה, למד אדריכלות בלונדון, חי ועבד בניו יורק, ואת שנותיו האחרונות העביר עם אשתו בסנטה פה.

-לאשתו סוזאן ולו היה אוסף עצום של אמנות פולקלוריסטית שאספו במסעותיהם התכופים: אוסף של מעל 100,000 פריטי עבודת יד מרחבי העולם – תערוכה קבועה של חלק מהאוסף הזה מוצגת במוזיאון בסנטה פה, לשם הוא נתרם.

-במסגרת מיתוג מחדש של חברת התעופה ברניף, ג׳ירארד עיצב עבורם לא פחות מ 17,000 פריטים שונים (!) – מעיצוב הלאונג׳ והמטוסים ועד קופסאות הגפרורים (היו ימים שהיה מותר לעשן בטיסות, הזוי) כל פרט ופרט עוצב תחת אותה שפה ויזואלית שפיתח עבור המותג ובה בעת אופיינית גם לו. זה היה פרויקט הוליסטי חדשני לאותה תקופה. המדים, דרך אגב, היו הפריט היחודי שלא הוא עיצב, אלא מעצב האופנה הנפלא אמיליו פוצ׳י (השראה עצומה בחיי היצירתיים, שגם לו נקדיש מפגש יצירה בהשראתו)


מה שהכי נוגע בי בעבודות שלו, זו התחושה שהוא לא רק עיצב – אלא ממש שיחק. ואני משוכנעת שככה באמת היה. אני מתחברת מאוד ליצירה  כחוויה חושית, ילדית, והחשוב מכל - מהנה מי מאתנו היוצרות לא מתגעגעות לתחושת החופש שהיינו חשות כשיצרנו כילדות? שולחן קטן, כמה חומרים או צבעים, ואנחנו מתחילות לעוף. לאושר הזה, לתחושה הנקרת flow - של שהייה טוטאלית בתוך התהליך היצירתי עד שאנחנו כבר לא שמות לב למרחב או לזמן - לשם אני רוצה להגיע תמיד!  בכל חויות היצירה שאני יוצרת לעצמי או לנו. 


אז אני מזמינה אתכן להצטרף אלי למפגשי יצירה בזום, בנוחות של הבית, שעה וחצי של יצירה שהיא הפסקה משמחת משגרת היום יום, וזריקת מרץ לשל שמחה יצירתית, השראה, צבע, משחק וחיבור אינטואיטיבי. 

אחת לשבועיים בערך יתקיים מפגש יצירה, בכל פעם בהשראה אחרת אך תמיד בבסיסו יעמדו אותם עקרונות של השאיפה שלי ליצור מרחב של שמחת יצירה אמיתית, עם חיבור לעצמנו, הרחבה ועומק של עולם ההשראות שלנו והתגברות על חסמי יצירה ושנים כדי להכניס יותר יצירה, שקט, רוגע ושמחה לחיי היומיום שלנו.



ביום רביעי הקרוב, 4.6, בין שמונה לתשע וחצי בערב, ניפגש לסדנת יצירה מיוחדת בזום, בהשראת אלכסנדר ג'ירארד.
זוהי שעה וחצי של חיבור לעצמנו, דרך צבע, דמיון, השראה ויצירה אינטואיטיבית – סדנה  לנשים יוצרות, או לנשים שרוצות לחזור ליצור או חולמות להתחיל, וגם לנשים שמחפשות בוסט של השראה, משהו חדש שיזרום לתוך תהליך העבודה שלהן, וגם פשוט לכל מי שרוצה להכניס יותר יצירה לשגרת היום יום.



כאמור, זה המפגש הראשון בסדרת מפגשי יצירה בזום, שיתקיימו כפעמיים בחודש. לשני המפגשים של חודש יוני  אני מציעה מחיר הכרות מיוחד, כדי שתהיה לכולן הזדמנות להתנסות בחוויה הזו :) אחרי מפגשי  יוני מחיר המפגשים יתעדכן למחיר הרגיל.


אני מצרפת כאן קישור עם כל הפרטים המלאים על סדנאות היצירה ועם אפשרות להרשם. 

אני מתרגשת מאוד לקראת המפגש הראשון וממש אשמח לפגוש אתכן וליצור ביחד <3



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אני מאוד מעריכה ואוהבת תגובות של קוראים. תודה לכם על ההשתתפות, האכפתיות, והמילים הטובות :)